Zijn groendaken duur?

Dit is het meest voorkomende (en goedkoopste) type woondak, deels omdat het eenvoudiger te installeren en zelfvoorzienend is. Het blauwgroene dak is ontworpen voor gebruik in de stad in gebieden met hevige regenval die regenopslag en -beheer nodig hebben. Afhankelijk van het type betalen mensen meer voor een ingebouwd dak of een op maat gemaakt dak en minder voor modulaire daksystemen of dakbaksystemen. Uitgebreide groendaken belasten het dak minder dan de diepere en zwaardere intensieve groendaksystemen, maar ze zijn niet ontworpen voor zwaar voetverkeer.

De meeste huizen kunnen profiteren van een groendak, of het nu gaat om de certificering van groen bouwen tot de esthetiek van een daktuin. Een vermindering van de onroerendgoedbelasting in New York City is beschikbaar voor eigenaren van onroerend goed die een groen dak op hun gebouwen installeren. Andere factoren die bepalend zijn voor het soort planten zijn irrigatie en het doel van het dak (energiebesparing, regenwaterbeheer, warmtereductie, enz.). De Universiteit van Arizona heeft deze groendakcalculator gemaakt om de energieprestaties (en kostenbesparingen) van uw groendak te bepalen.

Omdat ze licht van gewicht zijn en slechts een minimum aan onderhoud vereisen, zijn uitgebreide groendaken meestal goedkoper om te installeren en te onderhouden dan intensieve groendaksystemen. U kunt hier ook de kosten van groendaken vergelijken met andere platte daken of andere dakbedekkingsmaterialen ter overweging. Elke installatie moet beginnen met een beoordeling door een bouwkundig ingenieur om te bepalen hoeveel het dak per voet kan dragen. Op korte termijn zijn groendaken duurder dan conventionele daken omdat de installatie- en materiaalkosten over het algemeen hoger zijn.

Intensieve groendaken kunnen tot 150 pond per vierkante voet wegen, dus ze hebben een gebouw nodig om dat te weerstaan. Ze zijn duur en intensievere groendaken kunnen alleen worden gemaakt op betonnen dakdekken die hun extreme gewicht aankunnen. Zo past de ingebouwde dakbedekking precies bij het ontwerp, de helling en andere factoren van het dak voor een meer op maat gemaakt resultaat. Planten voor een intensief groendak kunnen mogelijk een dieper wortelgestel hebben omdat er meer grond is waar de planten kunnen wortelen.

Groene daken kunnen duur zijn, afhankelijk van het type groendak dat wordt geïnstalleerd, de vierkante meters en het landschap dat erin zit.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *