Hoe dik moet een groendak zijn?

De effectieve diepte van de drainagelaag is over het algemeen 0, 25 tot 1,5 inch dik voor een uitgebreid groendaksysteem en neemt toe voor intensieve ontwerpen. Zodra u de nodige gegevens en goedkeuring hebt gekregen om door te gaan met het project, moet een laag pek (een hars die vaak wordt gebruikt voor beplanting) worden aangebracht. Zo wordt overtollige regen naar de afvoersystemen geleid, waardoor negatieve vochtophoping wordt voorkomen die anders uw producten zou beschadigen. Het wordt aanbevolen dat elk van deze toonhoogtelagen „minstens ¼ inch” per voet run is.

IntensiveDit is het meest geavanceerde systeem, aangezien het de grootste hoeveelheid gronddiepte bevat bij 12—36+ in. De bodemdiepte van een intensief groendak varieert doorgaans van 12—36+ in. Een intensief groendak is het duurst, maar heeft ook de hoogste capaciteit om regenwaterafvoer tegen te gaan en een gebouw te isoleren. Tussen uitgebreid en intensief bevinden zich semi-intensieve groendaken, die 5 tot 7 centimeter hoog worden gekweekt met vaste planten, kleine struiken en siergrassen.

Ze bevatten geen hooggroeiende struiken of bomen. Semi-intensieve groendaken hebben matige water- en onderhoudsbehoeften en zijn geschikt voor daken die 25 tot 40 pond per vierkante voet belasting kunnen dragen. Ze functioneren als regenwaterfilters en leefgebied voor wilde dieren in de stad. In de jaren zeventig ontwikkelde een groep Duitse onderzoekers de FLL German Guidelines for Rooftop Greening, waarmee mensen werden geholpen bij het ontwikkelen, ontwerpen en bouwen van begroeide daken.

Houd er rekening mee dat als u ervoor kiest om een van de werkzaamheden zelf te doen, u dit op eigen risico doet, waardoor u mogelijk schade toebrengt aan uw dak of uzelf tijdens het proces. Recover Green Roofs is een designbouwbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp, de installatie en het onderhoud van daktuinen, voorzieningen, dakdekken en boerderijen. Een traditioneel groendak met bodemsubstraten wordt meestal ontworpen met pluggen, stekken of zaden, die daarom in de eerste jaren veel zorg en aandacht vergen om een goede groendekking en diverse vegetatie te bereiken. Moderne groendaken verschillen ook van die in de oudheid, omdat de technologie enorm is gevorderd.

Het gewicht van een groendak kan variëren van honderden tonnen voor een 'intensief' groendak, zoals een klein stadspark of tuin, tot slechts een paar honderd kilo voor een lichtgewicht 'uitgebreid' groendaksysteem zoals Urbanscape met een weelderige mix van sedumvegetatie. Alle groendaken hebben echter een aantal belangrijke kenmerken, zoals waterdichtheid en wortelafstotend, om de structuur veilig en onbeschadigd te houden. Tegenwoordig vertegenwoordigen de FLL-richtlijnen de meest geavanceerde prestatiespecificaties voor groendaken in het buitenland. Een monolithisch groendak is een dak waarbij alle componenten in lagen op het dak worden geplaatst en plantenwortels vrij verweven zijn met die van aangrenzende planten over het hele dak.

De eerste van deze stappen is het inhuren van een bouwkundig ingenieur om te beoordelen of uw huis of gebouw in staat is om het gewicht te dragen van het groendak dat u wilt installeren. Ondanks het feit dat het slechts 6 tot 8 cm dik is, heeft het unieke lagensysteem van Urbanscape een wateropvangcapaciteit van 27 tot 45 liter per m2, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van traditionele groendaken met een dikte van 10 tot 12 cm tussen de 25 en 35 liter. Deze lichtheid betekent dat de meeste gebouwen een comfortabel draagvermogen hebben dat voldoende is en dat architecten zelfs groene daken kunnen plannen waar dat voorheen niet mogelijk was, zoals op lichte metalen constructies. Als dat het geval is, kunt u waarschijnlijk de hulp van de mensen om u heen gebruiken om het proces gemakkelijker te maken, of het nu gaat om fysieke arbeid op de dag van de installatie, eventueel gereedschap dat u voor het proces moet verzamelen of voor toekomstig onderhoud van het groendak.

Hoewel uitgestrekte groendaken tot 25 pond vegetatie per vierkante voet kunnen dragen, kunnen intensieve groendaken 150 pond per vierkante voet dragen. De eerste hiervan is windverhoging, die ernstige schade kan toebrengen aan zowel het groendak als de structuur van uw huis. Het is gebruikelijk om de term „uitgebreid” te gebruiken om groene daken te beschrijven die erg dun zijn en alleen winterharde, droogtebestendige vegetatie ondersteunen, zoals sedums, kruiden en vaste planten; „intensief om groene daken te beschrijven die dik genoeg zijn om een breder scala aan vegetatie te ondersteunen, waaronder grassen, struiken, en kleine bomen; en „semi-intensief” voor daken die ergens tussenin liggen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *