Welke daken zijn niet geschikt voor zonnepanelen?

Dakbedekkingsmaterialen die niet ideaal zijn voor zonne-energie zijn onder meer daken van hout en leisteen Ten eerste zijn deze dakbedekkingsmaterialen broos, dus installateurs van zonnepanelen kunnen niet zomaar op het dak rondlopen zoals ze normaal zouden kunnen. Dit zorgt voor een moeilijker en dus duurder installatieproces. Asbest is het enige dakbedekkingsmateriaal dat uw mogelijkheid om zonnepanelen toe te voegen kan beperken, aangezien de meeste aanbieders niet op deze daken werken. Schadelijke vezels komen vrij bij het manipuleren van asbest, vooral bij het boren.

Deze vezels zijn niet alleen gevaarlijk voor de installateurs, maar ook voor iedereen die onder dat dak woont. Als dit uw situatie is en u van plan bent om op zonne-energie te gaan, wordt een complete en goed geplande vervanging van het dak ten zeerste aanbevolen. Er zijn enkele daktypes die minder compatibel zijn met zonne-energie. Voor installateurs van zonnepanelen is het moeilijk om op daken van leisteen en hout te werken, omdat deze dakmaterialen broos zijn en kunnen breken.

Ze hebben speciale montagecomponenten en -apparatuur nodig, omdat installateurs niet over het dak kunnen lopen zonder het te beschadigen. Dit betekent dat installaties op daken van leisteen en hout duurder zijn. Er zijn sommige soorten dakbedekkingsmaterialen die niet ideaal zijn voor de installatie van zonnepanelen. Dakspanen van asfalt, metaal en tegels werken bijvoorbeeld prima bij de installatie van zonnepanelen zonder de dakspanen of het dak te beschadigen.

Aan de andere kant zijn leisteen, hout en kleitegels geen ideale daken voor zonnepanelen. Zonnepanelen werken het beste met dakspanen, aangezien dit het meest populaire en gemakkelijkste daktype is waaraan een zonnepaneel kan worden bevestigd. Daken van klei of leisteen breken vaak, daarom is het niet aan te raden om zonnepanelen op te zetten. Zonnepaneelsystemen kunnen 25-40 jaar meegaan, dus u moet ervoor zorgen dat uw dak in goede staat is en niet op korte termijn vervangen hoeft te worden.

Zonnepanelen die aan de randen van daken worden geplaatst, met name dakgevels, zijn onderhevig aan buitengewone technische ontwerpdruk. Als u anders uw dak moet vervangen nadat u uw zonnepanelen al hebt geïnstalleerd, betaalt u meer kosten om uw systeem te verwijderen en opnieuw te installeren. Naast het kiezen van een gerenommeerd zonnedakteam, wilt u er zeker van zijn dat ze zowel fabrikant- als fabricagegaranties op uw nieuwe zonnedak bevatten. Ik zou heel graag zonnepanelen op mijn huis hebben, maar de kosten om de boom van de buren te kappen (en hen ervan te overtuigen dat te doen) waren niet de moeite waard.

Overweeg om uw dak te vervangen voordat u dit doet, of zoek andere opties uit om zonnepanelen in uw huis te integreren. Als uw dak tekenen van cupping, hijs- of andere beschadigingen vertoont, zorg er dan voor dat u ze eerst laat repareren voordat u zonnepanelen overweegt. Als uw dak relatief nieuw en in goede staat is, kunnen zonnepanelen over bijna elk materiaal worden geïnstalleerd, behalve op asbest vanwege de gezondheidsrisico's. Zonnepanelen staan op het dak van uw huis en sommige daken hebben specifieke kenmerken die de voordelen van het installeren van zonnepanelen teniet doen.

Zolang de dakhelling echter 15 graden of hoger is, kan het zonnebedrijf aanpassingen doen om de zonnepanelen te laten werken. Er zijn compensaties in de bouwvoorschriften die kunnen voorkomen dat zonnepanelen in bepaalde delen van uw dak worden geïnstalleerd. U kunt standaard doorvoerbevestigingen gebruiken, maar ballastsystemen zijn ook een optie, aangezien het dak plat is — het zonnereksysteem wordt eenvoudig op zijn plaats gehouden met betonnen gewichten. De installatie vereist het boren van gaten door de dakspanten en in de spanten om de zonnesteunen aan het dak te bevestigen.

Dus voordat u benodigdheden koopt om een zonne-energiesysteem te installeren, moet u bepalen of zonne-energie haalbaar is voor uw dak. Schaduw kan van invloed zijn op de prestaties en het rendement van uw zonnepanelen, dus u moet beoordelen hoeveel schaduw uw dak krijgt en voor hoeveel van de dag.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *