Duurzaam groendak?

De planten op een groendak verwijderen luchtdeeltjes, produceren zuurstof en zorgen voor schaduw. Bovendien zorgt deze natuurlijke bescherming tegen extreme hitte ervoor dat groendaken twee keer zo lang meegaan als traditionele daken. Als bouwstenen voor duurzame stadsontwikkeling worden steeds meer groene daken gerealiseerd. Een groendak biedt veel voordelen op het gebied van duurzaamheid, het milieu en de gepercipieerde waarde.

De vegetatie zet CO2 om in zuurstof en filtert fijnstof uit de lucht. Dit is beter voor het klimaat en voor de gezondheid. Vooral in stedelijke gebieden kunnen groene daken de luchtkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Duurzame gebouwen zijn de toekomst van New York City.

Ze gebruiken efficiënt hulpbronnen zoals energie en water en bevorderen tegelijkertijd de gezondheid van de bewoners. Ze verminderen ook afval, vervuiling en aantasting van het milieu. Een van de meest populaire soorten duurzame bouwtechnieken is het groendak. Wanneer het dak van een gebouw geheel of gedeeltelijk bedekt is met begroeiing, kan het regenwater opnemen, voor isolatie zorgen, een leefgebied voor wilde dieren creëren, de stedelijke luchttemperaturen verlagen en het warmte-eilandeffect verminderen.

En ik verwacht dit omdat de steden hier in Noord-Amerika als dominostenen vallen die om een aantal van de eerder genoemde redenen geen groendaken verplicht stellen. Hoewel de installatie van een groendak meestal hogere initiële kosten met zich meebrengt dan een traditioneel dak, zijn er veel economische voordelen die dit kunnen compenseren. En dit vereist in feite dat bij alle nieuwbouw- en bepaalde renovatieprojecten ofwel een groendak of een zonnedak op het dak moet worden geïnstalleerd. Er zijn bepaalde uitzonderingen als het te schuin is, of als je de structurele capaciteit niet hebt of als het te schaduwrijk is, of wat dan ook.

Een groendaksysteem is een uitbreiding van het bestaande dak dat minimaal bestaat uit hoogwaardige waterdichting, wortelafstotend systeem, afvoersysteem, filterdoek, een lichtgewicht groeimedium en planten. Bij groendaken kunnen informatieborden worden geplaatst om bewoners en bezoekers van gebouwen te informeren over de voordelen van het groendak en hoe ze de bron kunnen beschermen. Eigenaren van particuliere eigendommen en eigenaren van gebouwen zijn om heel andere redenen gemotiveerd om groene daken te bouwen. In het onderzoek werd gekeken naar een reeks voordelen van groendaken, waaronder regenwaterbeheer, verbeterde gezondheidsvoordelen als gevolg van verminderde vervuiling en energiebesparingen.

Het onderwijsprogramma van GRHC is de bron voor de meest uitgebreide informatie over groene daken en muren in Noord-Amerika. In Noord-Amerika worden de voordelen van groendaktechnologieën slecht begrepen en blijft de markt volwassen worden, ondanks de inspanningen van marktleiders. Zeventien jaar later blijft de LEED Platinum-structuur van BKSK Architects een bewijs van hoe je een succesvol, duurzaam gebouw kunt bouwen. En als je ze dan allemaal wilt combineren, kun je het 40-60 cm regenwaterreservoir en het blauwe dak eronder verborgen hebben, direct onder dat groene zonnedak.

Dus vanaf mijn vorige carrière begon ik in feite freelance bedrijfsontwikkeling aan te bieden aan derden of een heel vies woord, want het zou de verkoop van groene daken zijn. DDC gebruikt groene daken steeds vaker als een effectieve strategie om de gebouwde omgeving te verfraaien, regenwater te beheren, het energieverbruik te verminderen en het warmte-eilandeffect in stedelijke omgevingen te matigen. De verminderde vervuiling en verhoogde waterkwaliteit die groene daken bieden, kunnen de vraag naar gezondheidszorg verminderen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *