Wat is het beste kleurendak om te hebben?

Als alle materialen gelijk zijn, hebben lichtere daken (zoals wit, lichtgrijs en lichtbruin) meestal een hogere reflectiewaarde. Een reflectievermogen is niet de enige maatstaf voor de energie-efficiëntie van een dak, maar het is een goede plek om te beginnen. Hoewel u het reflectievermogen van uw dak niet zelf kunt controleren, kan een dakbedekkingsprofessional u wel de informatie geven die u nodig hebt. Als u de energie-efficiëntie van uw dak wilt verhogen, kan het helpen om dakcoating of verf te gebruiken.

Sommige dakcoatings maken het dak lichter van kleur, zoals wit, of gebruiken speciale reflecterende pigmenten die het zonlicht weerkaatsen. Wit is de beste kleur voor energie-efficiëntie vanwege het albedo-effect. Bij een wit dak of een dak met een kleur die even lichtere tinten heeft, worden de zonnestralen gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd. Het is bewezen dat witte of lichte daken energiezuinig zijn met een drastische vermindering van elektriciteit in warmere seizoenen en temperatuurregeling voor een comfortabele sfeer in huis.

Uw dakdekker kan u helpen beslissen wat het beste past bij uw klimaat, de kleur en stijl van uw woning, uw persoonlijke stijl en uw huis in het algemeen. Het gebruik van donkere dakkleuren op een huis met één verdieping als een wandelaar kan je huis verdrinken en het laten lijken alsof het voornamelijk een dak is. Afhankelijk van de kleur van uw gevelbeplating, zijn er bepaalde voorgestelde kleuren voor uw dakshingles die u kunt overwegen. Natuurlijk kan alleen een dakdekker u een schatting geven die is gebaseerd op de specifieke details van uw huis en de producten die u selecteert.

Als je bijvoorbeeld een beige huis hebt en er een blauwgrijs dak op slaat, kun je botsen omdat je huis warm is en je dak koel is (qua kleur). Neem het voorbeeldbord dat uw aannemer heeft meegenomen en leun het tegen uw buitenkant om het van een afstand te bekijken om een idee te krijgen van hoe de korrelkleuren samenvloeien voor een algeheel effect zodra het op het dak is geïnstalleerd. Ten slotte zijn luxe asfaltshingles de duurste optie, maar misschien ook de meest visueel verbluffende optie voor uw nieuwe dak als u geïnteresseerd bent in asfaltshingles. Een lokale dakbedekkingsprofessional kan evalueren en met u praten over hoe u een dak kunt creëren dat zo stijlvol, functioneel en energiezuinig mogelijk is.

Je zou niet overwegen om een kamer opnieuw te schilderen zonder verfschilfers en monsters te krijgen — hetzelfde zou moeten gelden voor je dak. De elegante uitstraling van leisteen is ook een pluspunt en de keuze voor een dak in leisteen kan resulteren in een aanzienlijke upgrade van uw woning en kunt u jarenlang genieten van de klassieke uitstraling van leisteen dakspanen. Een nieuw dak is echter een grote investering, en je kunt net zo goed de dakkleur kiezen die je echt wilt, zodat je huis aanvoelt als thuis. Uw dakdekker of architect moet u voorbeelden geven om over na te denken en te bekijken in de verschillende lichten - u zult immers jaren met dat dak moeten leven, dus u moet ervoor zorgen dat het er dag en nacht goed uitziet.

Door te kiezen voor een coating die warmte weerkaatst, bijvoorbeeld iets waar aluminiumvlokken in zitten, kunnen daken koeler worden gehouden tijdens de hitte van de zomer (vooral hier in het zuidwesten) en kunnen ze aanzienlijk bijdragen aan het verlagen van de energiekosten. Het natuurlijke licht in bijvoorbeeld Illinois of Wisconsin is heel anders dan in Arizona of Zuid-Californië, dus houd rekening met uw locatie, niet alleen met betrekking tot het klimaat, maar ook met betrekking tot hoe het natuurlijke licht wordt geworpen en gereflecteerd op uw dak en de algehele kleuren van uw huis. Het kiezen van het juiste type dakbedekkingsmateriaal, de juiste shingle-kleur en al het andere aan uw dak is een grote beslissing die niet alleen van invloed is op het uiterlijk van uw huis, maar ook op de onderhoudskosten en de totale waarde van het onroerend goed.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *