Duurzame dakbedekking?

Ontdek hoe verschillende dakbedekkingsmaterialen zich opstapelen. Leisteen is mooi en zeer duurzaam, maar het is ook vrij duur en zwaar, en voor het ontginnen, verwerken en transporteren ervan zijn veel grondstoffen nodig. Het grootste deel van leisteen in de Verenigde Staten komt uit het noordoosten. Steenwinning is geen oplossing voor de lange termijn.

Dakbedekking van leisteen vereist ook een uitstekend dakframe vanwege het gewicht, waardoor het gebruik van extra middelen vereist is die niet nodig zijn voor lichtere dakbedekkingsmaterialen. Standaard asfaltshingles, ook bekend als composietshingles, zijn matig duurzaam en kunnen een goede warmtereflectie bieden, afhankelijk van het ontwerp en de kleur van de dakspaan. Ze bestaan onder andere uit papier, mineralen, glasvezel, teer en andere aardolieverbindingen. Hoewel sommige bedrijven en plaatsen afgedankte asfaltshingles gebruiken, worden ze niet op grote schaal gerecycled en zijn ze niet biologisch afbreekbaar.

Ze zijn niet duurzaam omdat ze op aardolie zijn gebaseerd. Staal en aluminium zijn de meest voorkomende metalen dakbedekkingsmaterialen. Metalen worden gemaakt van gedolven mineralen en zijn daarom technisch niet duurzaam. De levensduur van uw dak is grotendeels afhankelijk van de materiaalkeuze.

Dakbedekking van leisteen gaat gemiddeld het langst mee en houten of asfaltshingles met 3 tabbladen hebben de kortste gemiddelde levensduur. Individuele producten kunnen echter volgens hogere normen worden vervaardigd. Een heel goed asfaltdak gaat dus net zo lang mee als een gemiddeld metalen dak. Voor onze vergelijking van gefabriceerde daken zijn we begonnen met metalen daken die het hoogst scoorden, gevolgd door tegels en vervolgens asfalt.

Vervolgens hebben we de ranglijst van de fabrikant aangepast op basis van garanties. Je vraagt je waarschijnlijk af wat duurzame dakbedekking is. Het omvat het plaatsen van een dak dat groen, duurzaam, milieuvriendelijk en gemaakt is van esthetische materialen. Dit helpt om duurzaam en comfortabel te leven in een tijd waarin de vervuiling toeneemt en stortplaatsen vol raken.

De klei die voor tegels wordt gebruikt, is zo'n overvloedige hulpbron dat veel kleitegelfabrikanten beweren dat hun producten duurzaam zijn. Als uw beeld van een duurzaam dak beperkt is tot een groen of levend dak, zal het u misschien verbazen dat duurzaamheid een brede categorie is die vele soorten dakbedekkingsmaterialen kan omvatten. Klei is een duurzaam dakbedekkingsmateriaal, maar het is belangrijk om te weten dat kleitegels iets zwaarder en iets duurder zijn dan andere duurzame dakbedekkingsmaterialen. Trends veranderen tegenwoordig snel, omdat de materiaalkeuze van huiseigenaren evolueert naar duurzame opties.

Houtshakes en dakspanen zijn een van de weinige echt duurzame dakbedekkingsmaterialen omdat hout een hernieuwbare of duurzame hulpbron is. Behalve dat het een groen en duurzaam dakbedekkingsmateriaal is, zijn sommige houtsoorten van nature ongediertebestendig en houten dakbedekkingen kunnen dankzij de isolerende eigenschappen een grote energie-efficiëntie bieden. Kleitegel is gemaakt van materialen afkomstig uit kleiputten en is een ander duurzaam dakbedekkingsmateriaal dat al honderden jaren bestaat. Als uw idee van een duurzaam dak grenzen kent tot alleen een groen of levend dak, zal het u misschien verbazen dat er een breed scala aan dakbedekkingsmaterialen is.

Duurzame dakbedekking kan lucht laten circuleren en helpt bij het verwijderen van vocht uit de klei. Bij het kiezen van een duurzaam materiaal voor de dakbedekking van uw huis is het gewicht een belangrijke factor omdat groendakmaterialen de juiste ondersteuning nodig hebben vanuit de structuur van uw huis. Volgens deze definities is elk dakbedekkingsmateriaal dat fossiele brandstoffen of gewonnen materialen gebruikt niet duurzaam omdat beide afkomstig zijn van een onvervangbare hulpbron. Van huizen met een strakke behuizing tot huizen die zijn gebouwd van duurzame materialen, er zijn verschillende manieren om duurzaamheid in de bouw en het ontwerp van uw huis te integreren.

Maar de kwestie van duurzaamheid is een andere zaak, en bijna geen dakbedekkingsmateriaal kan als echt duurzaam worden aangemerkt. Per definitie wordt een duurzaam materiaal geproduceerd zonder de hulpbron uit te putten of permanent te beschadigen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *