Wat is het beste materiaal voor een groendak?

Over het algemeen is de meest populaire plantensoort voor groendaken de succulente sedum, die zeer geschikt is voor systemen met ondiepe daken. Sedum is ook tolerant voor zware omstandigheden zoals droogtes. Veel voorkomende planten die op een groendak worden gekweekt, zijn een combinatie van vetplanten en laaggroeiende struiken en bomen. Als je een dak wilt dat wel honderd jaar meegaat, wil je misschien naar tegels kijken.

Het is favoriet in warme klimaten en de sleutel tot zijn status als groen materiaal ligt in de samenstelling, de vorm en het vermogen om te worden gerecycled. In feite bestaat een enkellaags thermohardend dak uit een dakmembraan dat is afgeleid van olie en aardgas dat is uitgehard en gehecht aan dakbedekkingsmaterialen. Deze daken zijn goed afgesloten en isoleren de gebouwen die ze bedekken. Vanwege de materialen waarvan ze zijn gemaakt, noemen aannemers vaak enkellaagse thermohardende daken rubberen daken.

Straatstenen zijn eigenlijk straatstenen die zijn ontworpen voor een dak. Ze zijn dik - meer dan 5 centimeter (2 inch) - en de koele soorten reflecteren minimaal 78 procent van het ultraviolette licht. Bovendien hebben ze alle geweldige eigenschappen van dakpannen. Nogmaals, als je aan koel en groen denkt, is het hete tinnen dak niet noodzakelijk het eerste materiaal dat in je opkomt.

Maar dan is dit niet de jaren 50, en dan hebben we het niet alleen over gewone metal. Het is niet kaal, wijst Clark erop. Het is een gecoat metaal. Je begint met een gelakt metaal en schildert het een lichte kleur of voegt wat lichtreflecterend pigment toe, en je hebt een koel dak.

Je kunt hem zelfs over een bestaand dak installeren. Het is echt duurzaam en je kunt het materiaal vaak recyclen, zegt Clark. Je hebt ook het voordeel van een uniek dak dat opvalt in een zee van shingles. Dit is een materiaal dat op vrijwel elk type bestaand dak kan worden toegepast, zelfs op metaal.

Het wordt in de fabriek of op locatie toegepast. Over het algemeen zijn de producten helderwit of bevatten ze reflecterend pigment. De helft van de zonne-energie die binnenkomt is infrarood licht. Dat is energie die we niet kunnen zien, zegt Clark.

Die pigmenten kunnen het infrarood reflecteren. Een ander voordeel is dat metalen daken soms recht boven bestaande dakspanen kunnen worden geïnstalleerd. Om te beoordelen of dit een haalbare optie is, analyseren we bij State Roofing de integriteit van uw huidige asfaltshingles en de onderlaag ervan. Dit zal helpen bepalen of het oude dak moet worden afgescheurd of dat metalen daken veilig boven de bestaande dakspanen kunnen worden geïnstalleerd.

Bovendien is er een verhoging van de energie-efficiëntie tijdens de warmere zomermaanden. Metalen daken kunnen zonnestraling weerkaatsen in plaats van warmte te absorberen, waardoor tot 40% wordt bespaard op de kosten van airconditioning, zoals het gebruik van AC-units of ventilatoren. Stelt u zich eens voor hoeveel u in de loop van de tijd kunt besparen op uw maandelijkse energierekening. Over zonnepanelen gesproken, bij State Roofing zijn onze metalen daken klaar voor zonne-energie.

Huiseigenaren kunnen de zonnepanelen op het dak laten klikken, in plaats van de panelen aan dakspanen of ander materiaal te bevestigen, waardoor een toegangspunt voor waterpenetratie kan ontstaan. Door ze op het metalen dak te klikken, wordt het binnendringen van water verminderd. Stortplaatsen zitten vol asfaltshingles, waarvan het tot 400 jaar kan duren voordat ze volledig kapot gaan. Maar gelukkig zijn er een handvol milieuvriendelijke opties die beschikbaar zijn voor huiseigenaren en die ook energiezuinig zijn.

Dakbedekkingsmaterialen zoals metaal, gerecycled rubber of dakspanen worden hergebruikt uit gerecyclede materialen, waardoor overtollig afval wordt verminderd. Dan heb je zonnegordelroos die energie opwekt voor je huis. Of u kunt kiezen voor materialen die helpen om uw huis warmer te houden in de winter en koeler in de zomer, waardoor u op de lange termijn duizenden dollars op uw energierekening kunt besparen. Dit is het tweede dak dat ik via staatsdakbedekking heb gemaakt.

Hun dakdekkers zijn professioneel, doen het geweldig en als ze klaar zijn, zou je nooit weten dat ze er waren. De persoon die mijn offerte heeft gemaakt, nam de tijd om naar het dak te kijken en ontdekte dat hij me veel geld kon besparen omdat mijn dak al bedekt was, andere bedrijven gingen er gewoon van uit dat niet zo was en noteerden meer dan 10.000 hoger. State Roofing PO Box 6189 Olympia, WA 98507.Dit dak gaat lang mee, reflecteert licht en is 100% recyclebaar. Metalen daken zijn niet alleen voordelig voor groene huiseigenaren, maar ook voor iedereen die ernaar uitkijkt om te investeren in een goed dak.

U kunt het beter maken door een metalen dak te kiezen dat is gemaakt van gerecyclede materialen en van lichtere kleur is. Metalen daken gaan 50 jaar lang mee. Het is een ideaal dak voor wie regenwater wil oogsten voor gebruik in de tuin. Het dak is zeer voordelig voor mensen in besneeuwde gebieden, omdat het ervoor zorgt dat sneeuw eraf glijdt en zo de vorming van ijsdammen wordt voorkomen.

Groene daken kunnen verschillende doeleinden dienen en kunnen een grote verscheidenheid aan vegetatie en planten ondersteunen, van grassen tot bloemen tot bomen. Of u nu een groendak overweegt om de levensduur van uw dak te verlengen, de verwarmings- en koelingskosten te verlagen, de impact van koolmonoxide te minimaliseren of gewoon de esthetiek van uw gebouw te verbeteren, het is belangrijk om het juiste medium voor uw dak te kiezen. Elk type plant heeft een ander groeimedium, onderhoud en lokale omstandigheden nodig voor duurzame groei. Leisteentegels zijn de meest duurzame dakbedekking, die 100 jaar of langer meegaan.

Andere duurzame dakbedekkingsmaterialen zijn dakspanen van vezelcement, metalen daken, betonnen tegels, kleitegels en houten dakspanen en shakes. Een andere optie zijn hoogwaardige asfaltshingles, die zijn gebouwd om 50 jaar mee te gaan. Beide groendaken maken gebruik van een gelaagdheid, dat een basis vormt voor de plantenbakken door het gebruik van verschillende bodems, matten en andere materialen om de voedingsstoffen vast te houden en eventuele afvalbijproducten te verwijderen. Thermoplastische membranen hebben een andere chemische samenstelling dan thermohardende membranen, wat betekent dat ze niet noodzakelijkerwijs aan hetzelfde soort materiaal gebonden hoeven te zijn.

Traditionele dakbedekkingsmaterialen daarentegen stoten de zonnewarmte opnieuw uit en zorgen ervoor dat de temperaturen in steden hoger zijn dan op het omliggende platteland. Controleer of uw bouwafdeling het gekozen dakmateriaal goedkeurt voordat u het koopt. Technisch gezien is de term groendak van toepassing op een dak waarop levende planten zijn geplant en gekoesterd. Als dat het geval is, kunt u waarschijnlijk de hulp van de mensen om u heen gebruiken om het proces gemakkelijker te maken, of het nu gaat om fysieke arbeid op de dag van de installatie, eventueel gereedschap dat u voor het proces moet verzamelen of voor toekomstig onderhoud van het groendak.

Een groendak bespaart op onderhoudskosten voor daken omdat de begroeiing dient als barrière tegen de zonnestralen en de schade die deze toebrengt aan dakbedekkingsmaterialen. Het wordt als opgebouwd beschouwd omdat het bestaat uit ten minste vier afwisselende lagen teer en versterkend materiaal, zoals glasvezelmatten of organische matten. Een levend dak is goed voor het milieu omdat het zelfvoorzienend is, het energieverbruik verlaagt, de uitstoot van broeikasgassen verlaagt en weinig onderhoud aan het dak vereist. In Europa, waar ze al sinds de jaren zestig met groene daken bouwen, is bekend dat groene daken 30 tot 50 jaar meegaan.

Ten slotte is een van de grootste problemen waarmee groendakeigenaren worden geconfronteerd, de schade die wordt veroorzaakt door de wortels van de planten die zich in het dak van het huis graven, het materiaal verscheuren en de algehele structuur in gevaar brengen. Wanneer mensen dit dak gebruiken, zal er minder afval zijn en zullen er minder nieuwe grondstoffen moeten worden verwerkt. De eerste van deze stappen is het inhuren van een bouwkundig ingenieur om te beoordelen of uw huis of gebouw in staat is om het gewicht te dragen van het groendak dat u wilt installeren. Als het dakbedekkingsmateriaal geen isolerende eigenschappen heeft, kan dit bovendien een secundair milieuprobleem veroorzaken door van de bewoners van het gebouw te eisen dat ze de klimaatregeling aanzwengelen.

Gebouwen met groene daken zijn voorzien van thermische isolatoren en hebben niet zoveel stroom nodig om te verwarmen en te koelen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *