Welk type dak is het meest energiezuinig?

Metalen dakbedekking is verreweg een van de beste keuzes die u kunt maken voor uw dak in het algemeen. Ze zijn het meest energiezuinige dak voor residentiële installaties, gaan meer dan 50 jaar mee en vergen zeer weinig onderhoud. Metalen daken zijn erg reflecterend en daarom voelen ze zo warm aan. Bij het overwegen van energiezuinige dakbedekkingsopties is dakbedekking een topkandidaat.

Populaire energiezuinige tegelmaterialen voor daken zijn onder meer beton, klei en leisteen. Een van de belangrijkste voordelen van dakpannen is de mogelijkheid om lucht gemakkelijk tussen de afzonderlijke, overlappende tegels te laten circuleren. Dit luchtruim fungeert als isolatielaag tussen de tegels en het dakterras, waardoor het hele jaar door energiebesparing wordt bevorderd. Tegeldaken zijn ook ontworpen om meer zonlicht te reflecteren en minder warmte op te nemen dan andere materialen, wat het energieverbruik en de kosten aanzienlijk verlaagt.

Dit maakt dakpannen tot een bijzonder energiezuinige oplossing voor warme klimaten. U zult ook merken dat investeren in een pannendak ervoor kan zorgen dat u in aanmerking komt voor federale en nationale belastingkortingen, waardoor een deel van de installatiekosten wordt gecompenseerd. Traditionele dakbedekkingsproducten dragen naar schatting 20 miljard pond afval bij aan de VS. Ondertussen zijn metalen daksystemen gemaakt van 30% tot 60% gerecycled materiaal, zijn ze 100% recyclebaar en kunnen ze over een bestaand dak worden geïnstalleerd.

Dit vermindert de impact op het milieu en elimineert extra contante kosten. De meeste metalen dakbedekkingsproducten maken gebruik van reflecterende pigmenttechnologie, daar komen we later op terug, waardoor uw huis energiezuiniger wordt en uw maandelijkse energierekening met wel 40% daalt. Bovendien zijn deze daken voorzien van in elkaar grijpende panelen die bestand zijn tegen buitenlucht en zware omstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw gebruik van nutsvoorzieningen. Een andere overweging voor huiseigenaren die energiezuinige dakbedekkingsopties onderzoeken, zijn zonshingles.

Dit is een relatief nieuwe technologie die is ontworpen om eruit te zien als asfaltshingles en hetzelfde beschermingsniveau biedt, terwijl gebruik wordt gemaakt van zonne-energie. Zonnedakspanen zijn ongeveer even groot als traditionele dakspanen - ongeveer 12 centimeter breed en 86 centimeter lang en hebben een hoge conversie-efficiëntie van 10% tot 20%. Dit energiezuinige dakbedekkingsmateriaal kan de energie- en nutskosten van een huis met maar liefst 40% tot 70% verlagen. Elke dakshingle kan tussen de 13 en 63 watt aan energie produceren, afhankelijk van het merk.

Zonneschingles zijn licht van gewicht en eenvoudig te installeren en net als gewone dakspanen zijn ze ontworpen om bestand te zijn tegen regen, wind en hagel. Ze kunnen ook een investeringsrendement opleveren van 70% of meer en de verkoopwaarde van uw huis verhogen. Merk op dat zonnepanelen ook bovenop de meeste soorten dakbedekking kunnen worden geïnstalleerd. Tegenwoordig zijn er meer energiezuinige materialen beschikbaar voor de gemiddelde huiseigenaar dan ooit tevoren.

Volgens de meeste huiseigenaren en experts in het veld is een metalen dak het beste materiaal voor een energiezuinig dak. Aan de andere kant bieden sommige van de andere energie-efficiënte materialen die hierboven zijn besproken ook voldoende beschermings- en energie-efficiëntiekwaliteiten. Naast asfaltshingles en metalen dakbedekking zijn andere opties ceder, synthetische leisteen, koper, EPDM, natuurleisteen, TPO, rubberen dakbedekking. Als je je afvraagt: 'Welk dakbedekkingsmateriaal is het meest energiezuinig? ' , dan ben je hier aan het juiste adres.

Er zijn verschillende energiezuinige opties, maar het gaat erom het materiaal te vinden dat bij u past. Asfaltshingles worden doorgaans beschouwd als het meest populaire dakbedekkingsmateriaal onder huiseigenaren in de Verenigde Staten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle asfaltshingles energiezuinig zijn. Asfaltshingles zijn ook kosteneffectief en bieden tal van opties als het gaat om kleur en stijl.

Metalen dakbedekking wordt niet alleen beschouwd als een van de meest energiezuinige dakbedekkingsmaterialen, maar wordt ook beschouwd als een van de beste keuzes voor huiseigenaren in de Verenigde Staten. Ze zijn niet alleen energiezuinig, maar ook visueel aantrekkelijk, duurzaam en betaalbaar. Als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd, kunnen metalen daken tot 50 jaar meegaan en soms meer. Ze zijn ook relatief licht, wat helpt om de hoeveelheid stress op de structuur van een gebouw te verminderen.

Welke kleur u ook zoekt die past bij de rest van het exterieur van uw huis, u vindt hem zeker als u kiest voor een metalen dakbedekking. Ceder is een ander populair dakbedekkingsmateriaal onder Amerikaanse huiseigenaren. De uitzonderlijke en unieke schoonheid trekt mensen er in eerste instantie naar toe. Velen vragen zich echter af hoe energiezuinig deze gordelroos is.

Het antwoord is dat ze zeer energiezuinig zijn. Energie-efficiëntie is zelfs een van de redenen waarom mensen voor dit daktype kiezen. Het kan tot 10 jaar (of langer) langer meegaan dan andere gangbare materialen, waaronder asfaltshingles. Cedergordelroos en shakes zijn ook duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

In veel gevallen is de isolatie van ceder twee keer zo goed als asfaltshingles, wat helpt om energiekosten te besparen. Rubberen dakbedekking kan worden gemaakt van rubber, plastic polymeren of een combinatie van beide. Ze bieden een soort afdichting die beter ondoordringbaar is, wat helpt lekken te verminderen. Rubberdaken zijn energiezuinig omdat ze uitzonderlijk zijn als het gaat om isolatie.

Ze worden ook als milieuvriendelijk beschouwd omdat ze zijn gemaakt van gerecyclede banden, leisteenstof en zaagstof. En omdat rubber flexibel is, kunnen deze shingles meestal worden gebruikt waar asfaltshingles dat niet kunnen. Als u geïnteresseerd bent in het installeren van rubberen dakbedekkingen bij u thuis, aarzel dan niet om contact op te nemen met een vertrouwde lokale dakdekker. Bij Legacy Service werken we samen met u en uw budget om uw huis de uitstraling te geven die het verdient.

In de meeste gevallen helpt een nieuw dak bij de energie-efficiëntie van uw huis, vooral omdat de meeste daken tegenwoordig worden vervaardigd met het oog op energie-efficiëntie. Of u nu op zoek bent naar asfaltshingles, metalen dakbedekking, kunstleisteen of een ander type, het is mogelijk om een dak te vinden dat zowel energiezuinig is als er mooi uitziet in uw huis. Hoewel er tegenwoordig verschillende hoogwaardige, energiezuinige dakontwerpen op de markt zijn, is metalen dakbedekking een van de beste soorten die u voor uw huis kunt kiezen. Als ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden, gaan metalen daken tot 50 jaar mee en bieden ze een uitstekende duurzaamheid onder alle soorten barre weersomstandigheden.

Energiezuinige asfaltshingles zijn een goede optie voor huiseigenaren die op zoek zijn naar een kosteneffectievere optie. Ze zijn ook eenvoudig te installeren en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren die passen bij de buitenkant van uw huis, ongeacht de kleur. Er zijn tal van fantastische dakopties waaruit u kunt kiezen met betrekking tot hoogwaardige energie-efficiëntie. De meeste huiseigenaren kiezen echter meestal voor energiezuinige asfaltshingles of metaal voor hun dak.

Deze opties zijn meestal het meest betaalbaar voor huiseigenaren, bieden de meeste opties met betrekking tot kleur en design en bieden uitstekende energiezuinige eigenschappen. De SRI-classificatie voor pannendaken varieert afhankelijk van factoren zoals het gebruikte materiaal, de kleur van de tegels en de vorm van het dak. De gemiddelde SRI-waarde van een steil hellend dak gemaakt van kleitegels varieert bijvoorbeeld van 41-58 SRI, terwijl steile daken gemaakt van betonnen tegels een gemiddelde beoordeling hebben van 14-72 SRI. Er zijn tal van mogelijkheden als het gaat om metalen dakbedekking, met verschillende vormen, substraten en kleuren om uit te kiezen.

Over het algemeen zijn metalen daken gemaakt van staal of aluminium, die beide zeer geschikt zijn om zonlicht te weerkaatsen. Metalen dakbedekking is ook een van de meest duurzame dakbedekkingsopties, omdat het metaal kan worden gerecycled en hergebruikt in nieuwe producten. Als het gaat om de SRI-classificatie voor metalen daken, zal het aantal variëren op basis van de gebruikte metalen en de aangebrachte coatings. Een metalen dak van gegalvaniseerd staal heeft bijvoorbeeld een gemiddelde beoordeling van 46 SRI, terwijl metalen daken van aluminium een gemiddelde beoordeling hebben van 56 SRI.

Als een koelwitte coating wordt aangebracht, kan de SRI-waarde van een metalen dak stijgen tot een gemiddelde van 71-82 SRI. Metaal is een energiezuinig dakbedekkingsmateriaal waarvan ook bekend is dat het lang meegaat, met een gemiddelde levensduur van meer dan 50 jaar. Er zijn echter zowel voor- als nadelen van metalen dakbedekking waarmee rekening moet worden gehouden. Asfaltshingles zijn een van de meest voorkomende soorten woondaken, waarschijnlijk vanwege hun betaalbaarheid.

Hoewel ze traditioneel niet de meest energiezuinige dakbedekkingsoptie zijn, zijn sommige asfaltshingles gemaakt van speciale reflecterende korrels die de warmteabsorptie beperken en de reflectie van de zon bevorderen. Zoek bij het kopen van asfaltshingles naar producten die deze gecoate korrels bevatten om de efficiëntie van uw huis te verbeteren. Net als bij andere energiezuinige dakbedekkingsmaterialen, zal de SRI-classificatie voor asfaltshingles variëren op basis van verschillende factoren, zoals hun kleur en of ze reflecterende korrels bevatten. Dat gezegd hebbende, ligt de gemiddelde initiële SRI-score voor een steil schuin dak gemaakt van asfaltshingles tussen 16 en 32 SRI.

Gordelroos op zonne-energie helpt de efficiëntie van uw huis te verbeteren en tegelijkertijd energie op te wekken. Elke dakspaan bevat fotovoltaïsche cellen, dezelfde cellen die worden gebruikt in traditionele zonnepanelen, die zonlicht omzetten in elektriciteit. Dakspanen op zonne-energie hebben doorgaans hogere kosten vooraf dan andere energiezuinige dakbedekkingsmaterialen, maar u kunt deze kosten misschien helpen compenseren met prikkels en belastingkortingen. Bij het kiezen van dakspanen op zonne-energie moet u rekening houden met het vermogen om energie op te wekken.

De hoeveelheid elektriciteit die elke dakshingle kan produceren, is afhankelijk van het merk en het product, dus zorg ervoor dat u er een zoekt die in staat is om aan de energiebehoeften van uw huishouden te voldoen. Een groendak is een laag vegetatie die bovenop het dak van een gebouw is geplant. Er zijn ook verschillende andere lagen die moeten worden aangebracht om de vegetatie te behouden en de onderliggende structuur te beschermen. Groene daken bevorderen zowel duurzaamheid als energie-efficiëntie, waardoor de vraag naar airconditioning in één onderzoek met meer dan 75% is verminderd.

Ze bieden ook andere voordelen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit en het beheersen van de afvoer van regenwater. Het lijkt erop dat je rekening voor juli 13 therms was en je rekening van juni 26 therms. Ik hoop dat dit de verwarring verheldert. Het kiezen van het beste dakbedekkingsmateriaal voor uw huis is de eerste belangrijke stap om ervoor te zorgen dat u een dak van de hoogst mogelijke kwaliteit heeft.

Toch weegt de visuele aantrekkingskracht van een pannendak voor veel huiseigenaren zwaarder dan de kosten, net als de energie-efficiëntie. Hoewel metaal vrij duur is en een professionele installatie vereist, is het een van de beste keuzes voor een energiezuinig dak. We hebben een korte wetenschappelijke les nodig voordat we ons verdiepen in de energie-efficiëntie van zwarte versus witte dakbedekkingsmaterialen. In Arizona maakt het installeren van het juiste daktype een enorm verschil in het garanderen van een comfortabel binnenklimaat.

Of u nu kiest voor een energiezuinig dak voor een nieuwbouwwoning of uw huidige dak wilt upgraden met energiezuinige dakbedekkingsmaterialen, u zult merken dat er verschillende soorten woondaken zijn die u kunnen helpen het energieverbruik van uw huis te verlagen. Vanuit het oogpunt van energie-efficiëntie absorberen groendaken zonnestraling en zorgen ze voor isolatie, waardoor het gebouw comfortabeler blijft. Reflecterende pigmenttechnologie is een energiezuinige dakcoating die ervoor zorgt dat daken in de zomer warmte weerkaatsen en in de winter voor superieure isolatie zorgt. Als u in een warm klimaat leeft en uw bestaande dak nog lang meegaat, dan bespaart een koele dakcoating u de moeite van een volledige vervanging en verlaagt u tot 30 procent van de koelingskosten.

Steil hellende daken hebben verschillende specificaties en moeten in eerste instantie minimaal 25% SRI en na drie jaar minimaal 15 SRI hebben. Huiseigenaren zullen ook rekening willen houden met bovenstaande ommantelventilatie (ASV), voornamelijk bij installaties voor pannendaken, om de energiekosten te helpen verlagen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *