Welk type dak is er nodig voor zonnepanelen?

Asfaltshingles Asfalt is het meest voorkomende type dakspaan dat op woningen wordt gebruikt en is ook het beste dak voor zonnepanelen. Deze shingles zijn gemaakt van een mat van het type glasvezel of cellulose die zeer flexibel en duurzaam is, waardoor het het perfecte materiaal is voor zonnepanelen. Gewoonlijk neemt elk zonnepaneel ongeveer 18 vierkante meter in beslag. Het ideale dak voor zonnepanelen moet 30-40 graden zijn met een schuine stijl in plaats van een plat dak.

De meeste Amerikaanse huizen hebben een zonnestroomsysteem van 5 kW nodig om aan hun energiebehoeften te voldoen. Dat betekent dat je ongeveer 20 panelen (250 W) op je dak nodig hebt. Bovendien moet uw dak minstens 300 vierkante meter vrije ruimte hebben om deze panelen te huisvesten. Teer- en grinddaken zijn waarschijnlijk platte daken, wat een uitstekende optie is voor de installatie van zonnepanelen.

Deze dakbedekkingsmaterialen bestaan uit lagen hete teer, dakleer en andere minerale coatings. De extra asfaltlagen in deze daken bieden een goede ondersteuning voor de panelen en voorkomen lekken of scheuren. Als dit het geval is, kan het moeilijk zijn om een daksysteem te ontwerpen dat voldoende zonnepanelen mogelijk maakt om aan de energiebehoeften van de woning te voldoen. Daarom is het vooral belangrijk om te kiezen voor een installateur met vele jaren ervaring, vooral met daken.

Als u vindt dat u uw dak moet updaten om zonnepanelen te installeren, kunt u deze kosten in uw belastingkrediet opnemen. Als u een van de vele Amerikaanse huiseigenaren bent die veel waarde hechten aan de milieuvoordelen van schonere energie, dan is er nooit een beter moment geweest om te overwegen zonnepanelen op uw dak te installeren. Vraag of bomen of andere obstakels in de buurt van uw huis van invloed kunnen zijn op hoe goed zonnepanelen op uw dak zouden werken. Omdat zonnepanelen op het dak van uw huis worden geïnstalleerd, is het belangrijk om te begrijpen hoe verschillende daktypes dit proces kunnen beïnvloeden.

De meeste professionals zeggen dat uw dak naar het zuiden gericht moet zijn met een oriëntatie van 180-195 graden om de meeste hoeveelheid zonlicht op uw panelen te ontvangen. Zonnepanelen werken het beste met dakspanen, aangezien dit het meest populaire en gemakkelijkste daktype is waaraan een zonnepaneel kan worden bevestigd. Het installeren van zonnepanelen op deze verschillende daksoorten vereist verschillende installatietechnieken, maar experts kunnen veilig en efficiënt een gloednieuw zonne-energiesysteem installeren op elk type woon- of zelfs commercieel dak. Als de natuurlijke structuur en materialen van het dak niet geschikt zijn voor een efficiënt systeem, zijn er veel manieren waarop u een dak kunt gebruiken om aan de eisen te voldoen.

Als alternatief kan een ballastsysteem worden gebruikt als een gewogen reksysteem om zonnepanelen op hun plaats te houden. Metaal is niet alleen een duurzaam materiaal voor dakbedekking; het is ook een van de beste dakmaterialen voor zonnepanelen.

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *