Meest duurzame dakbedekkingsmateriaal?

Houtshakes en shingles zijn misschien wel de meest en misschien wel enige duurzame dakbedekkingsmaterialen, omdat hout een duurzame hulpbron is. Dat veronderstelt natuurlijk dat de dakbedekking afkomstig is van duurzaam geoogste bronnen. Shakes en gordelroos zijn vrij energie-intensief om te produceren en zijn slechts matig duurzaam, veel minder dan leisteen- en kleitegel. De meeste gordelroos die tegenwoordig wordt verkocht, is gemaakt van gerecycleerd materiaal zoals plastic, houtvezel en rubber.

Het dak bootst gerecycled leisteen- en cederhout na. Gerecyclede dakspanen zijn het groenste dakbedekkingsproduct, gerecyclede dakspanen zijn redelijk betaalbaar en vormen een perfect alternatief voor degenen die de dure leistenen daken niet kunnen betalen. Ze zijn duurzaam met een levensduur van meer dan 50 jaar en het dak biedt ook groene voordelen. Dit dak ziet er ook mooi uit en iemand zou nooit denken dat het gemaakt is van afvalproducten.

Wanneer mensen dit dak gebruiken, zal er minder afval zijn en zullen er minder nieuwe grondstoffen moeten worden verwerkt. Er zal dus minder energie worden verbruikt en dit zal resulteren in minder vervuiling. Leisteen is mooi en zeer duurzaam, maar het is ook vrij duur en zwaar, en voor het ontginnen, verwerken en transporteren ervan zijn veel grondstoffen nodig. Het grootste deel van leisteen in de Verenigde Staten komt uit het noordoosten.

Steenwinning is geen oplossing voor de lange termijn. Dakbedekking van leisteen vereist ook een uitstekend dakframe vanwege het gewicht, waardoor het gebruik van extra middelen vereist is die niet nodig zijn voor lichtere dakbedekkingsmaterialen. Standaard asfaltshingles, ook bekend als composietshingles, zijn matig duurzaam en kunnen een goede warmtereflectie bieden, afhankelijk van het ontwerp en de kleur van de dakspaan. Ze bestaan onder andere uit papier, mineralen, glasvezel, teer en andere aardolieverbindingen.

Hoewel sommige bedrijven en plaatsen afgedankte asfaltshingles gebruiken, worden ze niet op grote schaal gerecycled en zijn ze niet biologisch afbreekbaar. Ze zijn niet duurzaam omdat ze op aardolie zijn gebaseerd. Staal en aluminium zijn de meest voorkomende metalen dakbedekkingsmaterialen. Metalen worden gemaakt van gedolven mineralen en zijn daarom technisch niet duurzaam.

Vreemd genoeg is kleitegel een van de meest duurzame dakbedekkingsproducten. Het is gemaakt van een natuurlijk product dat is verkregen uit kleiputten, is zeer duurzaam en recyclebaar. Natuurlijke klei is verkrijgbaar in verschillende kleuren en fabrikanten kunnen tinten en glazuur toevoegen om het scala aan kleuropties uit te breiden. Omdat klei gemakkelijk kan worden gevormd en vervolgens kan worden gebakken om het eindproduct te drogen en uit te harden, is het een uitstekende „groene” keuze.

Tweedelige kleitegels worden al meer dan tweeduizend jaar vervaardigd en evolueren in de loop van de eeuwen geleidelijk naar de profielen en diktes van vandaag. Een typisch dak van kleipangels weegt ongeveer 10 pond per vierkante meter, maar als het met mortel wordt geïnstalleerd, kan het aanzienlijk meer wegen. Fabrikanten hebben verschillende configuraties van kleitegels ontwikkeld, wat resulteert in een betere luchtbeweging onder de tegel. Luchtbeweging bereikt ten minste twee doelen.

Ten eerste verwijdert het vocht van onder de tegel, waardoor de onderlaag waarschijnlijk langer meegaat. Ten tweede helpt het om de oppervlaktetemperatuur onder de tegel te matigen, wat resulteert in lagere koelkosten. Als recentere productuitbreiding zijn cementfabrikanten overgestapt op de productie van dakpannen. Betonnen dakpannen zijn vervormbaar, duurzaam en brandveilig.

Vanwege de aard van beton zijn tegels gemaakt met cement meestal dikker dan klei, hoewel het gewicht vergelijkbaar is. Verven wordt tijdens het productieproces aan cement toegevoegd om een breed scala aan kleuren te produceren, en het gevormde eindresultaat wordt meestal gevormd in de gebruikelijke „s”, „w” en „platte” profielen. Nu trends in groen bouwen in het hele land aan populariteit winnen, is het duidelijk dat huiseigenaren zich zorgen maken over de ecologische voetafdruk die hun huizen op aarde achterlaten. Van huizen met een strakke behuizing tot huizen die zijn gebouwd van duurzame materialen, er zijn verschillende manieren om duurzaamheid in de bouw en het ontwerp van uw huis te integreren.

Als je een groen huis bouwt of op zoek bent naar een manier om je bestaande huis net iets milieuvriendelijker te maken, dan zijn hier de top 5 duurzame dakbedekkingsmaterialen die mensen gebruiken om een „groen” huis te bouwen. De eerste factor is dat uw opties zoals gerecyclede materialen, betontegels, kleitegels en metaal duurzaam zijn. Ze kunnen tot 20 jaar meegaan. Dakmaterialen zoals lichtgewicht aluminium en metaal zijn niet alleen sterk, maar ook gemakkelijk te recyclen.

Volgens een autobedrijf is een metalen dak drie keer duurzamer dan een asfaltdak. Bovendien presteerden daken op basis van rubber en kunststof goed op het gebied van duurzaamheid en duurzaamheid. Betontegels lieten ook geweldige prestaties zien, omdat ze zwaar maar ook duurzaam en duurzaam zijn. Een dak van kleipangels is duurder dan een betonnen dak, maar kan wel 75 tot 100 jaar oud worden.

Een lichtgekleurd dak werkt goed als je in een regio met warmere klimaten woont, omdat daar de meeste warmte wordt weerkaatst. Als u aanvullende informatie nodig hebt over duurzame dakbedekking, aarzel dan niet om hierover contact op te nemen met een professional. Als uw idee van een duurzaam dak grenzen kent tot alleen een groen of levend dak, zult u misschien verbaasd zijn om te horen dat er een breed scala aan dakbedekkingsmaterialen is. Behalve dat het een groen en duurzaam dakbedekkingsmateriaal is, zijn sommige houtsoorten van nature ongediertebestendig en kunnen houten dakbedekkingen een grote energie-efficiëntie bieden dankzij de isolerende eigenschappen.

Leisteen is een natuurlijk materiaal en produceert een extreem duurzame dakpan die honderden jaren meegaat. De klei die voor tegels wordt gebruikt, is zo'n overvloedige hulpbron dat veel kleitegelfabrikanten beweren dat hun producten duurzaam zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het dak een verkoelend effect op een huis omdat het de meeste zonnestralen weerkaatst. Per definitie wordt een duurzaam materiaal geproduceerd zonder de hulpbron uit te putten of permanent te beschadigen.

De coatings kunnen worden gebruikt om verschillende kleuren aan het daksysteem toe te voegen, hoewel de lichtere kleuren meestal het meest bijdragen aan de isolerende waarde van het daksysteem. Blootgesteld aan zonlicht, hitte, kou, regen, wind en soms sneeuw, ijzel en hagel, gaan conventionele asfaltshingdaken 20 jaar mee, als je geluk hebt. Omdat metalen daken meer dan 50 jaar meegaan, hoeven ze niet opnieuw te worden overdekt en hebben ze niet veel onderhoud nodig, waardoor de totale kosten en verspilling van een metalen dak tot een minimum worden beperkt. Dit helpt om duurzaam en comfortabel te leven in een tijd waarin de vervuiling toeneemt en stortplaatsen vol raken.

Een metalen dak is duurder dan een asfaltdak, maar het is de moeite waard om te kopen omdat het brandwerend en energiezuinig is. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *