Wat is het meest duurzame dakbedekkingsmateriaal?

Houtshakes en shingles zijn misschien wel de meest en misschien wel enige duurzame dakbedekkingsmaterialen, omdat hout een duurzame hulpbron is. Dat veronderstelt natuurlijk dat de dakbedekking afkomstig is van duurzaam geoogste bronnen. Shakes en gordelroos zijn vrij energie-intensief om te produceren en zijn slechts matig duurzaam, veel minder dan leisteen- en kleitegel. De meeste gordelroos die tegenwoordig wordt verkocht, is gemaakt van gerecycleerd materiaal zoals plastic, houtvezel en rubber.

Het dak bootst gerecycled leisteen- en cederhout na. Gerecyclede dakspanen zijn het groenste dakbedekkingsproduct, gerecyclede dakspanen zijn redelijk betaalbaar en vormen een perfect alternatief voor degenen die de dure leistenen daken niet kunnen betalen. Ze zijn duurzaam met een levensduur van meer dan 50 jaar en het dak biedt ook groene voordelen. Dit dak ziet er ook mooi uit en iemand zou nooit denken dat het gemaakt is van afvalproducten.

Wanneer mensen dit dak gebruiken, zal er minder afval zijn en zullen er minder nieuwe grondstoffen moeten worden verwerkt. Er zal dus minder energie worden verbruikt en dit zal resulteren in minder vervuiling. Het gemiddelde rubberen dak gaat 50 jaar mee zonder te hoeven worden vervangen. Dat betekent minder onderhoud en onderhoud van uw kant.

Als je aan groene dakbedekking denkt, hebben veel mensen de neiging zich voor te stellen in welke hobbits of Teletubbies leven. Ronde groendaken zijn echter slechts een van de vele dakstijlen om uit te kiezen. De echte kwaliteit van het planten van een groendak is hun vermogen om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Groene daken zuiveren ook de lucht rondom uw huis en kunnen zelfs worden gebruikt als extra tuinruimte.

Metalen daken zijn ook ongelooflijk duurzaam en kunnen bestand zijn tegen de meest extreme natuurlijke elementen. Net als rubberen daken hebben metalen daken een levensduur van 50 jaar en vereisen ze minimaal onderhoud. Gelukkig kun je helpen om je huis koel te houden door simpelweg voor een wit dak te kiezen. Witte daken (of een lichter gekleurd dak) reflecteren meer en houden meestal geen warmte vast.

Dat betekent dat uw huis koel blijft en dat u uw airconditioner minder hoeft te laten draaien. Hoewel standaard dakspandaken misschien niet zo milieuvriendelijk zijn als daken gemaakt van gerecycled materiaal, zijn het nog steeds solide opties. Het eenvoudige ontwerp van dakspandaken vereist het gebruik van minder materialen, waardoor ze goed zijn voor het milieu. Standaard dakspandaken bieden ook dezelfde duurzame voordelen als veel van de opties op deze lijst.

Ten slotte zijn dakspandaken budgetvriendelijk en vereisen ze geen forse investering. Als extra bonus kunnen metalen daken bovenop de bestaande dakspaan worden toegevoegd, waardoor de isolatie en dakbescherming worden verbeterd, maar ook minder afval wordt verwijderd en er minder niet-hernieuwbare bronnen op onze stortplaatsen terechtkomen. Metalen daken zijn ook gemaakt van tin, zink, aluminium of gegalvaniseerd staal. Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsmaterialen zijn getest en geëtiketteerd door UL en neem contact op met uw plaatselijke bouwbedrijf voor eventuele codevereisten.

Zoals eerder vermeld, kunnen metalen daken 40-70 jaar meegaan, afhankelijk van het materiaal en de elementen waaraan ze worden blootgesteld. Deze daken zijn bestand tegen windstoten tot 140 mijl per uur en zijn slagvast. Ze zullen ook niet corroderen of barsten. Metalen daken kunnen ook luidruchtig zijn, bij hogere windomstandigheden kun en zult u trillingen op het dak horen als de wind de ruggen kruist.

In gebieden die gevoelig zijn voor hevige regen en hagel komen ook geluiden. Dit kan grotendeels worden verholpen door toevoeging van milieuvriendelijke isolatie. Metalen daken zetten zich ook uit en trekken samen om het metaal te laten ademen. Soms, vooral na windstoten, kunnen sommige bevestigingen losraken en moeten ze onmiddellijk worden vervangen.

Vreemd genoeg is kleitegel een van de meest duurzame dakbedekkingsproducten. Het is gemaakt van een natuurlijk product dat is verkregen uit kleiputten, is zeer duurzaam en recyclebaar. Natuurlijke klei is verkrijgbaar in verschillende kleuren en fabrikanten kunnen tinten en glazuur toevoegen om het scala aan kleuropties uit te breiden. Omdat klei gemakkelijk kan worden gevormd en vervolgens kan worden gebakken om het eindproduct te drogen en uit te harden, is het een uitstekende „groene” keuze.

Tweedelige kleitegels worden al meer dan tweeduizend jaar vervaardigd en evolueren in de loop van de eeuwen geleidelijk naar de profielen en diktes van vandaag. Een typisch dak van kleipangels weegt ongeveer 10 pond per vierkante meter, maar als het met mortel wordt geïnstalleerd, kan het aanzienlijk meer wegen. Fabrikanten hebben verschillende configuraties van kleitegels ontwikkeld, wat resulteert in een betere luchtbeweging onder de tegel. Luchtbeweging bereikt ten minste twee doelen.

Ten eerste verwijdert het vocht van onder de tegel, waardoor de onderlaag waarschijnlijk langer meegaat. Ten tweede helpt het om de oppervlaktetemperatuur onder de tegel te matigen, wat resulteert in lagere koelkosten. Als recentere productuitbreiding zijn cementfabrikanten overgestapt op de productie van dakpannen. Betonnen dakpannen zijn vervormbaar, duurzaam en brandveilig.

Vanwege de aard van beton zijn tegels gemaakt met cement meestal dikker dan klei, hoewel het gewicht vergelijkbaar is. Verven wordt tijdens het productieproces aan cement toegevoegd om een breed scala aan kleuren te produceren, en het gevormde eindresultaat wordt meestal gevormd in de gebruikelijke „s”, „w” en „platte” profielen. De eerste factor is dat uw opties zoals gerecyclede materialen, betontegels, kleitegels en metaal duurzaam zijn. Ze kunnen tot 20 jaar meegaan.

Dakmaterialen zoals lichtgewicht aluminium en metaal zijn niet alleen sterk, maar ook gemakkelijk te recyclen. Volgens een autobedrijf is een metalen dak drie keer duurzamer dan een asfaltdak. Bovendien presteerden daken op basis van rubber en kunststof goed op het gebied van duurzaamheid en duurzaamheid. Betontegels lieten ook geweldige prestaties zien, omdat ze zwaar maar ook duurzaam en duurzaam zijn.

Een dak van kleipangels is duurder dan een betonnen dak, maar kan wel 75 tot 100 jaar oud worden. Meestal worden deze daken gezien in woestijnklimaten vanwege hun vermogen om warmte af te leiden en ze zijn ook ongelooflijk duurzaam. Een metalen dak is duurder dan een asfaltdak, maar het is de moeite waard om te kopen omdat het brandwerend en energiezuinig is. In stedelijke gebieden helpen groene daken om het warmte-eilandeffect, de opgehoopte warmte van beton, asfalt en andere bouwmaterialen te verminderen.

Ik denk dat een metalen dak een goede optie is om recyclebare materialen te gebruiken in plaats van natuurlijke hulpbronnen onder druk te zetten. Koele daksystemen van zijn een bijkomend voordeel omdat de airconditioning overdag niet wordt gebruikt en daarom de energierekening in de zomer aanzienlijk zal dalen. Zeker, het stevigste materiaal voor dakbedekking, de levensduur en garanties van leisteentegels worden over het algemeen gemeten in eeuwen, niet in jaren. Enkele hiervan zijn platte daken waarvoor materialen met een lage hoek nodig zijn, terwijl andere perfect zijn voor een extreem schuin dak.

Het wordt een nog betere keuze wanneer het totale materiaal aan het einde van de levensduur van het dak kan worden gerecycled. Het dak is zeer voordelig voor mensen in besneeuwde gebieden, omdat het ervoor zorgt dat sneeuw eraf glijdt en zo de vorming van ijsdammen wordt voorkomen. Metalen daken kunnen wat warmte weerkaatsen en zo de warmtetoename beperken, maar ze zijn voldoende geïsoleerd vanwege de hoge warmtegeleidbaarheid van het metaal. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft het dak een verkoelend effect op een huis omdat het de meeste zonnestralen weerkaatst.

Geen enkel ander dakbedekkingsmateriaal heeft de combinatie van sterkte, vervormbaarheid, naadloze en isolerende waarde die wordt geboden door spuitpolyurethaanschuim. Bovendien vereist het gewicht van leistenen dakbedekking extra dakbedekking, waarbij extra middelen worden gebruikt die niet nodig zijn bij lichtere dakbedekkingsmaterialen. .

Leave Message

Your email address will not be published. Required fields are marked *